Ski- og ballklubben Drafn

Drafn er en idrettsklubb som holder til på Drafnkollen i Drammen, og har medlemmer fra hele Strømsåsen. Klubben har en rik historie med elitelag i bandy og fotball og flere store profiler som markerte seg i skiløypene. I dag er hovedaktiviteten allidrett for de minste og aldersbestemt fotball for jenter og gutter.  Ved klubbhuset har Drafn en egen 9-er kunstgressbane, og klubben bruker i tillegg kunstgressbanen på Fjell til trening og kamper.

 

Klubben driftes på frivillighet. Det betyr at foreldre bidrar som trenere og lagledere og det er frivillige som sitter i forskjellige styrer og komiteer som administrerer klubben og vedlikeholder klubbhus og anlegg. Klubben har som mål å holde driftskostnadene lave slik at det koster lite å være medlem og delta på allidrett og fotball. Som en kompensasjon for dette arbeidet får barna til trenere, lagledere, styre- og komitemedlemmer fritak fra aktivitetsgebyr.

 

Ta kontakt med klubben om du ønsker å bidra med frivillig arbeid i Drafn.

Det kan være alt fra faste dugnader i klubbhuset, vedlikehold av banen, som trener for et lag eller som medlem i et styre eller en komite. Det er et givende arbeid, og du treffer mange hyggelig ildsjeler som brenner for at Drafn skal være en veldrevet klubb med gode aktivitetstilbud og gode fasiliteter.

Kort om Drafns historie

Drafn ble stiftet 15 september i 1910 ved en sammenslåing av UIF (stiftet 07 Juni 1905) og Njord (stiftet 06 Juni 1906). I 1916 ble Drammens skiklubb (stiftet 01 mars 1881) sammensluttet med Drafn.

Ski- og Ballklubben Drafn (Norrønt: Drofn) er en Norsk idrettsforening stiftet i Drammen 15 september 1910. Drafn må regnes blant landets betydelige idrettsforeninger. Klubben er blant tidenes mestvinnende i Norsk Bandy med 19 Norgesmesterskap og var tapende cupfinalist i fotball i 1927. Klubben har spilt 9 semifinaler i NM i fotball. Kjente medlemmer er blant andre skikongen Thorleif Haug, skiløperbrødrene Henry og Oscar Gjøslien, skihopperen Hans Bjørnstad og Bandy- og ishockeyspilleren Einar «Bror» Andersen, samt Johan Støa, vinner av Egerbergs Ærepris.

Jubileumsbok

Her kan du finne vår 60, 75 og 100 års jubileumsbok. Ta reisen sammen med oss og bli bedre kjent med Drafn og vårt historie.

Lovverk for Drafn

Lover for Ski- og ballklubben Drafn med vedtatte lover og senere endringer finner du her.  Drafn- Drafns lov revidert 31.03.2022

Bildegalleri

I galleriet under finner du bilder av våre medlemmer, samt bilder fra de forskjellige aktivitetene som Drafn arrangerer.

Våre sponsorer

Vi setter pris på deres hjelp og støtte til klubben