I 2018 var Drafn A-lag tilbake i 5.divisjon. Etter den store divisjonsomleggingen som fant sted for et par år siden i Norge, er 5.divisjon et passende nivå for våre gutter. Det er en artig divisjon med en haug av lokale klubber.

Med opprykk fikk vi igjen mulighet til å ha to seniorlag. Planen var klar på at vi skulle være EN samlet gjeng, ett Drafn seniormiljø. Vi trener sammen, men deler oss etter nivå. For å få til to lag i en klubb som ikke har hatt rekruttering til seniorfotballen på 6 år (Even Røgeberg siste interne Drafn rekrutt i 2012) var vi avhengig av ressurser og noe spillere utenfra. Fredrik Næss meldte seg som trener for 2. laget, og sammen har vi fått på plass et stort seniormiljø i Drafn på rundt 50 spillere! Moro!

Sesongen 2018 for Drafn A-lag har vært veldig bra! Målsettingen var å etablere oss godt opp på øvre halvdel av tabellen. Vi fikk inn en del gode spillere før sesongen. Dette har i hovedsak vært kamerater av spillerne i klubben.

Vi startet med vintertreninger i januar. Tirsdagstreninger på Gulskogen kunstgress og frivillig innetreninger i Skogerhallen lørdag morgen. Godt oppmøte både på utetreningene på Gulskogen og futsal i Skogerhallen. Treningskampene gikk videre meget bra, vi slår blant annet Solberg fra divisjonen over hele 6-1, spiller uavgjort mot 4.divisjonslaget Konnerud, og slår Stoppen (som vant 5.div) 2-1.

Da Drafnkollen var klar for sommeren flyttet vi treningene våre dit på torsdager. Vi har vært bevisste på seniorlaget de siste to årene at vi også trener i Drafnkollen. Det er tross alt her vi hører hjemme.

Vårsesongen åpner vi med uavgjort mot Åskollen og tap borte mot IBK. Etter det er vi knall gode, og følger på med 6 strake seire! Etter halvspilt sesong ligger vi på en solid 2.plass, 3 poeng foran IBK, 4 poeng bak Stoppen som leder klart. Vi har etter halvspilt sesong scoret 5,1 mål i snitt pr. kamp og kun tapt mot Stoppen og IBK. Optimismen var stor!

Drafn har de siste årene vært et høstlag. Vi leverer en god høst, og det er ekstremt spennende om 2. plassen, som også gir opprykk. Vi kniver med IBK og ROS hele veien inn. Dessverre mistet vi et par mann på sommeren pga studier, blant annet forsvarssjefen vår Samson Clement. I tillegg ryker noen offensive nøkkelspillere på langtidsskader. Fredrik Pedersen som stod for 21 mål på 13 kamper på vårsesongen, samt kaptein Petter Tollefsen er mye ute! Noe som svekket oss kraftig.

Vi spiller uavgjort mot IBK. Slår Fjell på Fjell i en vanvittig match! 300 tilskuere, bluss, politi, Drammens Tidende som streamer kampen live og skikkelig trøkk! En kamp vi ligger under 1-0, men snur og vinner 2-3! Magisk! Vi slår Stoppen med Thomas Sørum og Lars Granås fra start borte, råsterkt! Deretter spiller vi uavgjort borte mot ROS. Vi ligger godt an når det er igjen 2 serierunder, vi skal møte Vestfossen 2. Bunnlaget, hjemme. Dessverre for oss så velger Vestfossen å toppe laget sitt med en haug av 1.lagsspillere (3.divisjon) for å berge plassen i 5.divisjon for 2.laget sitt. Nivået her blir alt for stort for oss og vi er helt sjanseløse. Etter divisjonsomleggingen er 3. divisjon en nasjonal serie og går under «toppfotball». Kampen her blir avgjørende og IBK tar den siste opprykksplassen.

En litt bitter avslutning på et år vi føler at vi leverer veldig bra. Vi overrasker «alle» og er med i en kul opprykkskamp med «full» mediedekning. Vi skulle gjerne tatt dette opprykket, men ser at for fremtiden til klubben er det kanskje helt greit om vi tar et par år i 5.divisjon. Eldste barnelaget i Drafn er 13 år, og vi er avhengig av at gutta på A-laget holder koken i 4-5 år til før vi virkelig kan få rekruttering opp årlig. Klarer klubben dette, så mener vi det er en bragd å ha holdt et aktivt og levende seniormiljø de siste 20 årene.

Det ble også i 2018 avholdt Drafns interncup! Unggutta (Young Drafns) var regjerende mestre, men ble helt sjokkert da Drafn Legends tok hjem bøtta! En nervepirrende turnering som ble avgjort i siste kamp da Haris Buric setter spiker`n i kista og sikret Drafn Legends turneringsseier!
Vi snitter i 2018 på 21,7 spillere pr. trening. Et godt antall. Toppscorer for Drafn 1 blir Fredrik Pedersen med 23 mål (på tross av skader omtrent hele høsten). Årets spiller ble Sindre Horgen, han tok også «storeslem» på avslutningsfesten som ble avholdt i oktober.

Stående f.v: Håvard Carlsson (trener), Sondre Grahl, Madon Ponnu, Christian Løset, Samson Clement, Quan Tran, Rajikaran Kantharuban, Alldin Muratovic, Tor Arne Olsen, Eirik Hennum, Magnus Melsom, Andrè Bergstrøm, Christander Bøhm, Mats Bergstrøm, Sead Agic, Karan Saggi, Marius Madsgård, Andreas Gjesteby, Tom Erik Holth, Ajan Ajanthan, Preddy Pusparaja, Fredrik Næss (trener), Jørgen Røgeberg (trener).

Sittende f.v: Fredrik Pedersen, Ilya Grønvold, Even Røgeberg, Dung Tran, Tam Nguyen, Genc Nikoliqi, Petter Tollefsen (cap), Tomess Tronsgaard, Lasse Langeland.

Lagbilder fra Drafns Interncup. Cupen ble avholdt for andre året på rad. Regjerende mester Young Drafn ble slått av Drafn Legends. Total Score er nå:
Young Drafn: 1
Middle Drafn: 0
Drafn Legends: 1