Sesongen 2017 ble det tatt noen «modige» valg for seniorfotballen.

Drafn rykket ned fra 4.divisjon med knappest mulig margin etter at divisjonen ble halvert etter 2016 sesongen. A-laget mistet mange spillere etter nedrykket og det var flere av gutta som også var usikre på videre spill. Det ble derfor bestemt at vi skulle slå sammen A og B laget (som vant 7.divisjon) og spille i 6.divisjon (gamle 5.div). Tankegangen bak dette var at det viktigste er å bevare aktiviteten blant Drafn gutta som er i seniormiljøet.

Det ble tatt ett skritt tilbake for deretter å forhåpentligvis ta to skritt frem! Jørgen Røgeberg som trente B-laget tok over ansvaret for seniorfotballen etter Ståle Brandsrud som ga seg. Ny trener, ny gjeng, ny divisjonen.

Pre-season gikk bra med godt oppmøte med treninger utendørs på gulskogen, og frivillige futsaløkter på lørdager i skogerhallen. Treningskampene slår vi blant annet Stoppen som var i divisjonen over oss hele 10-0!
Da Drafnkollen var klar for sommeren flyttet vi treningene våre dit. Det var første gang på mange år at seniorlaget trente for fult i Drafnkollen, og det føltes ekstremt godt. Vi opparbeidet et godt miljø og spillerne hadde en følelse av å være «hjemme».

Vårsesongen leverte gutta stabilt godt, og det viste seg at det skulle stå mellom Drafn og Sande. Høstsesongen har Drafn historisk vært bra. Drafn er et høstlag. Vi kjørte på med litt flere treninger, litt høyere intensitet og får inn et par spillere som løfter laget gjennom sommeren. Resultatet er at vi feier unna det aller meste av motstand på høsten. Vi vinner tilslutt serien, 7 poeng foran Sande på 2.plass. Overlegent! Vi snitter videre på 5,05 scorede mål pr kamp, noe som er ekstremt publikumsvennlig.

Kretsfinalen mot Haugsbygd (som rykket opp fra den andre avdelingen), slår vi i en tøff match, 2-0! Kretsmestere, deilig! Pokalen tok vi med hjem til Drafnkollen etterfult av en herlig bytur og sesongavslutning for gutta.

Verdt å nevne er at vi innførte en «ny» tradisjon for Drafn senior herrer. En interncup ble arrangert i Drafnkollen hvor lagene: «young Drafns, «middel Drafns» og «Drafn Legends» møttes. Det var en kjempe suksess hvor Drafn Legends stilte råsterkt med 16 legender og Ståle Brandsrud på sidelinja. Tilslutt var det unggutta, «Young Drafns» som stakk av gårde med den første Interncup-seieren.

Vi snitter på 18,4 spillere på trening i 2017, godt oppmøte og høy trivsel gjennom hele sesongen.

COMEBACK DRAFN DAMELAG

Veldig gledelig i 2017 var at Drafn igjen fikk på plass et tilbud for senior damer. Store deler av laget kom over fra Fjell SK, og har etablert seg som et godt og ivrig fotballtilbud for damer.

Ferdighetene er fortsatt noe varierende, men moralen er høy og laget jentene har vist stor framgang på kort tid. Vi håper at jentefotballen i Drafn spirer og gror, med et damesenior tilbud i front.

Bak f.v: Lasse Langeland, Andrè Bergstrøm, Jonathan Eriksen, Karan Saggi, Preddy Pusparaja, Steffen Grinderud, Christian Løset, Jhon Agustin, Tomess Tronsgaard, Vinh Nguyen.
Midten: Odd Morten Ramberg (Leder Drafn fotball), Rajikaran Kantharuban, Chrisander Bøhm, Haris Buric, Dino Buljubasic, Marius Madsgård, Tom Erik Holth, Sindre N.Hansen, Andreas Neteland, Håvard Carlsson (trener Drafn B).
Forann f.v: Fredrik Pedersen, Eirik Hennum, Petter Tollefsen (kaptein), Jørgen Røgeberg (hovedtrener), Even Røgeberg (vice-cap), Genc Nikoliqi og Besmir Thaqi.

Ikke tilstede: Rohit Saggi (trener), Quan Tran, Anders Ekeland, Foad Ali.

I grønt ser vi Drafn Legends, etterfulgt av Drafn Middle og tilslutt de yngste: Young Drafns