Fotball senior bestod for 2019 av 2 seniorlag for herrer, samt et damelag som var påmeldt 7-er kvinnefotball. Totalt bestod gruppen fotball senior av rundt 70 aktive medlemmer. 2019 var et år med god aktivitet på seniorfronten og en nærmere årsberetning for hvert lag ligger beskrevet under.
Oppsummert for 2019:

Herrer:
Drafn A-lag har sportslig hatt en skuffende sesong. Etter en råsterk 2018 sesong, var forventningene høye for 2019. Divisjonen var jevnere i år, og Drafn A-lag leverte under par i store deler av sesongen.

B- laget har sportslig hatt en fin sesong hvor laget har levert som forventet. Havnet midt på tabellen, noe som var akkurat der vi ønsket å være.

På tross av en skuffende sesong på banen, har laget levert utenfor. Mye sosialt med Kick Off, lagfester, Interncup og golfturnering. Noterer at Drafn Legends vant Interncupen for 2.året på rad.

A-laget merker virkelig utfordring med at klubben ikke har hatt intern rekruttering. Lagets «stamme» består nå av folk i 30 årene som er i etableringsfasen med barn, hus og alt det medfører. Dette gjør det vanskelig å få til nok treninger i uka.

Skal Drafn klare å ha et ok seniorlag fremover, må man ha et godt nok tilbud til å tiltrekke seg spillere fra andre klubber. Spillere som nå er 20-27 har ikke lenger spilt fotball i Drafn som barne- og juniorspiller.

På grunn av de store utfordringene vi merket i 2019, har vi hentet inn en ekstern trener for 2020 sesongen i Tom Erik Fredriksen. En av de dyktigste trenerne i området, og en trener som øker kvaliteten vår på banen. Vi er veldig spente før 2020 sesongen, men pre-season så langt virker lovende! En sesong vi skal slå hardt tilbake!

Damelaget:
Damelaget til Drafn fullførte i 2019 sin tredje strake sesong. Progresjonen på laget har vært vanvittig. Første sesong endte med tap i samtlige kamper, mens i 2019 bet laget godt fra seg mot samtlige motstandere.

Damelaget starter som vanlig pre-season med treninger inne i Skogerhallen hvor det var godt oppmøte på treningene i vinter. Organiseringen rundt laget har vært god, selv om de gjerne skulle hatt en trener, har damene driftet laget sitt med stålkontroll!

Ettersom damelaget er påmeldt 7-er serien, har man spilt kampene i Drafnkollen, noe som har vært veldig årleit! Sosialt har det vært en fin sesong, men spesielt sportslig har jentene levert godt! I en tett serie endte damelaget midt på tabellen på en 5.plass, og avsluttet blant annet med en sterk 1-4 seier over Strømsgodset IF.

For 2020 er det noe usikkert på om man klarer å få på plass nok spillere. Det er flere av damene som har signalisert at de ikke blir med å spille i 2020 av ulike grunner, man har mistet et par viktige brikker pga flytting og ikke minst, barn.

Bak f.v: Fredrik Næss (trener), Odd Morten Ramberg (leder Drafn fotball), Sarusan Kulam, Andreas Gjesteby, Rajikaran Kantharuban, Madon Ponnu, Sukhmeet Singh, Abdullah Majouh, Sondre Grahl, Fredrik Bøe, Andreas Neteland, Chrisander Bøhm, Tor Arne Olsen, Tomess Tronsgaard, Sindre Horgen, Håvard Carlsson (trener), Rohit Saggi (trener), Jørgen Røgeberg (trener).

Midten: Christian Løset, Dionis Avdimetaj, Fredrik Pedersen, Osman Esen, Andrè Bergstrøm, Eirik Holm, Abdullah Aricigil, Serkan Tugsuz, Gøksel Guvenc, Alexander Rebo, Mats Bergstrøm, Håkon Ellingsen, Ajan Ajanthan, Preddy Pusparaja.

Forann f.v: Thomas Holth, Andreas Gjesteby, Niklas Jung Hansen, Even Røgeberg, Dung Tran, Bilal Khawaja, Genc Nikoliqi, Petter Tollefsen, Torvin Berg Døviken, Sead Agic.

Ikke tilstede: Marius Madsgård, Torkel Knudsen, Karan Saggi, Jhon Agustin, Tom Erik Holth, Per Torolf Løstegaard.

Drafns interncup utgave 3 ble en fuktig affære i øs-pøs regnvær. Drafn Legends trakk det lengste strået. Stillingen totalt er nå:
Young Drafn: 1
Middle Drafn: 0
Drafn Legends: 2

Drafns damelag 2019!